На огромна гавра бяха подложени момчетата от баскетболния отбор на "Балкан" - до 14 години, в мача им срещу домакините от "Дунав 2007" късно тази вечер.

 Направиха я двамата рефери от Разград и  Генерал Тошево. След като през цялото време срещата вървеше кош за кош и никой не се откъсваше с повече от 3-4 точки, 2.52 сек преди края "Балкан" поведе с 2. Тогава при очевиден фаул срещу играч в зелено съдиите от великите баскетболни центрове си затвориха очите, но не пропуснаха да видят реакцията на треньроския щаб на "Балкан", отсъждайки техническо нарушение. В крайна сметка 86-78 за домакините от "Дунав 2007". По  същия начин вчера съдиите заклаха и "Левски", като дадоха победата на русенци с 2 точки разлика.

От десетилетия съдиите от известниия преди всичко с използването на нередовни (по-големи от допустимата възраст) играчи баскетболен Делиорман - най-вече Генерал Тошево, Търговище и Разград, са печално прочути с регионалната си пристрастност и стотици отбори извън този ареал са били жестоко рязани от техните действия.

За да се класират на трето или четвърто място в своята група, момчетата на "Балкан" с треньор Лъчезар Диков трябва да вземат минимум една от оставащите им две срещи. Първата е утре с ямболския "Тигър", другата - в сряда със столичния "Левски".