Моменти от празничното настроение  на Коледния базар в СОУ"Хр.Ясенов"


За трета поредна година наш екип има удоволствието да присъства при откриването на организирания във фоайето и Конферентната зара на гимназията богат на стоки и настроения ученически Коледен базар.
На базар, като на пазар. Много и разнообразни по своето съдържание и майсторско изпълнение стоки. Весели и подканящи със своето очарование „търговци” зад щандовете.
Както се казва в такива случаи, може да се намери „от пиле мляко”. Даже на един от щандовете беше и самото пиле в кафез. Както сами можете да се уверите от богатия снимков материал, на посетителите се предлагаха причудливи кулинарни творения, домашно приготвени сладки, баници, плодове, коледни украси и картички, играчки, снимки, бижута, сурвачки, късметчета, изплетени покривки и салфетки  и…за каквото още може да се сети човек.
Приходите ще отидат за създаването на музей в училището.
Аранжиран беше и благотворителен кът в помощ на Валерия Георгиева Христова. Той ще бъде преаранжиран и на 22 декември по време на Коледното тържество в НЧ „Тодор Пеев-1871”. Част от парите  на базара ще се дадат в помощ  за лечението на Валя.
Еднакво щастливи бяха децата зад щандовете и техните родители, които са ги подкрепили да се изявят по най-невероятен начин на Коледния базар.
Уважението към начинанието показаха със своето присъствието кметът Димитър Димитров, неговите заместници Росица Христова и Стефан Борисов, председателят на Училищното настоятелство Валентин Цацов, общински съветници.
Изложбата-базар откри Станка Димитрова-изпълняващ длъжността „директор” на СОУ „Христо Ясенов”.
Група ученици, от класа с изучаване на испански език, изненадаха посетителите с кратка музикална програма на изучавания от тях език.


Откритият  на 16.12.2015 г. в 17.00 ч. в СОУ "Христо Ясенов" Коледен базар  ще продължи до 14 ч. на 18.12.2015 г.., когато ще бъде закриването отново с кратка празнична програма с участието на ученици от училището.