Всяка година инициативите пред Коледните и Новогодишни празници в училищата и детските заведения в Община Етрополе са все повече и по-разнообразни.
На нещо много интересно като идея, изпълнение и емоционалност е Коледният детски базар, който беше открит в късния следобед вчера в СОУ „Христо Ясенов” Етрополе.
Интересни идеи и хрумвания, въплътени в „стоките”, които малчуганите бяха подредили по своите „щандове”, се подсилваха от детската врява, радостта и удовлетворението, с което „продавачите” подканяха многобройните посетители да си купят от техните стоки.
На базар, като на базар! Разнообразие и изобилие от невероятни кулинарни творения, ароматен чай, плодове, красиво изрисувани картички, коледни украси, сурвачки, изплетени покривки и салфетки, играчки, бижута, дискове с музика, късметчета, снимки и каквото още може човек да си представи. За всекиго по нещо.
Приходите от базара, както обясни директорката на училището Светла Вълова, ще се използват за закупуване на нова озвучителна техника за актовата зала.
Базарът ще продължи още два дни в Гимназията, а на 20 декември, часове преди започване на Коледния концерт, ще бъде пренесен във фоайето на НЧ „Тодор Пеев.1871”.