Това твърди бизнесменът от Правец Ивайло Джамбазов в писмо до местни медии.
„ЧЕЗ ни лъжат с телефона, на който можем денонощно да получим информация за авария, да провериш своите задължения и т.н. Многобройните ми опити да се свържа с операторите винаги се оказват неуспешни. На 5 и 27 юни, когато имаше прекъсване на ел. захранването в Правец, повече от час опитвах да се свържа с операторите на ЧЕЗ за информация, но не не успях. Документирал съм тези опити.” – пише в писмото си Джамбазов.
Друг проблем, който изтъква бизнесменът е, че абонат от община Правец трябва да похарчи между 20 и 30 лв., за да корегира сметката си за ток в Ботевград.
Ивайло Джамбазов се обявявя и против тримесечното отчитане на електромерите. Според него това е „рекет”, който трябва да бъде премахнат. „За периода 2000 – 2007 год. ЧЕЗ ми изплати 30.80 лева лихва за сума от 1361 лева депозит, с който работи през тези седем години” – пише още Джамбазов. Той смята, че страхът и незнанието на повечето от битовите абонати дават възможност на монополиста да прави своеволия. В края на писмоти си Джамбазов призовава гражданите да се запознаят с общите условия от договора за продажба на ел.енергия и да защитават интересите си.

Ивайло Джамбазов е производител на осветилени тела. Той е един от бизсмените, претърпели сериозни щети от честите прекъсвания на тока, които продължават да тормозят жителите на община Правец.