Ето какво каза треньорът на Балкан Влада Вукойчич пред камерата на БНТ след победата над Рилски спортист:


"Играхме много добре през първото полувреме, изключително в нападение. Не успяхме, обаче, да направим достатъчно голяма разлика. Както казах, Рилски спортист е един изключително добър отбор. Показаха много добра игра през второто полувреме. Имаха много добро нападение. Ние пък имахе прблеми с личните нарушения, особено на позиция 1 и 2. Загубихме организационната си сила. Ако си спомням добре, на полувремето имахме 18 асистенции, а в края на третата четвъртина - едва 1. Не знам колко са общо асистенциите ни за двубоя, но този показател говори колко трудно ни беше да организираме нападението си. За щастие в края на мача имахе шанс, в послдните минути успяхме да вкараме много важни стрелби, и както се казва имахме "лека" ръка. Благодарение на това успяхме заслужено да победим.



Сега е моментът да кажа, че Балкан има проблеми, но Балкан не се е разпаднал. Има голям натиск върху чужденците да напускат, а Върбанов има покана да подпише с отбора на Рилски спортист. Ние  обаче показваме, че сме професионалисти и въпреки проблемите продъжлаваме да показваме добра игра. Ако имаме нова информация, медиите ще бъдат информирани.
Показахме, че сме тук и искаме да играем за този отбор, и независимо от всички приказки и спекуалции, че отборът се разпада и играчите се разпускат, засега няма нищо вярно."