Новият кмет на Община Ботевград Иван Гавалюгов предвижда изграждане на цялостен спортен комплекс в района на новопостроената Арена Ботевград. Той планира построяване на голяма тренировъчна зала и хотелска част до нея. Надеждите на Иван Гавалюгов са това да стане още в първата половина на неговия мандат, заяви той пред BGbasket.com.


„Считам, че на сега съществуващата нова зала, която е добра основа за бъдещето развитие на цялостен спортен комплекс в Ботевград, й липсва завършеност – тренировъчна зала със съответните размери и най-вече хотелска част към спортния комплекс, тъй като нямаме възможност да приемаме домакинства на турнири не само от национален мащаб, но и международен.“, заяви още той пред нашата медия. 


В момента се извършва промяна на подробния устройствен план на имота, който да допусне този вид застрояване. След това ще бъде организиран конкурс за идеен проект за изграждането на тренировъчната зала. Тя ще бъде с игрално поле с размери около 40/30 метра, така, че да може да се използват едновременно няколко игрища, както е по европейски и световен пример.