„Коледен ангел”. Така беше наречен Коледния концерт, който тази вечер събра многобройна публика и ще се помни дълго време.
Самодейните колективи при НЧ „Тодор Пеев-1871” и най-малките изпълнители от детските градини „Звънче", ЦДГ „Еделвайс" и ЦДГ „Слънчице" препълниха не само големия салон на читалището, но и сърцата на своите зрители.
Започнаха го очарователните танцьорки и техните сериозни кавалери от двете детски градини. Последваха бурни ръкопляскания.
След това се заредиха Трио „Романтика" с ръководител Боян Шаранов, част от артистите на ТТ „Михаил Пенчев", Детска вокална група „Звездица" с ръководител Диляна Гоцева, Женска вокална група „Димана" с ръководител Диляна Гоцева, ВГ„Ретротон" с ръководител Виолета Цолова, представители на Естрадно-сатиричния театър „Николай Коев", мажоретките от СОУ „Христо Ясенов" с ръководител Емилия Моновска и ТА „Балканска младост". Своя поздрав към гостите с песни отправиха Даяна, Кристиян Григоров - Крие и Христина Пешева.
Автор на спектакъла е Вили Рай.
Другото го сътвориха изпълнителите, на които през цялото време публиката припяваше, „акомпанираше” с ръце в такт с мелодиите и изпращашеа с бурни аплодисменти всяко изпълнение.
На първия ред сред зрителите беше и Валерия Христова. Същата, която накара целият град да прегърне идеята за събиране на средства за нейното лечение в чужбина. Дори и този концерт беше обявен като благотворителен и събраните средства ще отидат в събирателната й сметка.
Красивата кошница с цветя, която поднесоха в края на концерта кметът Димитър Димитров и председателят на Общинския съвет Марин Маринов беше не само израз на благодарността им към изпълнителите, но и своеобразен жест към Валя.
Вили Рай я помоли да се качи на сцената, от където Валя благодари на своите съграждани за тяхната съпричастност и пожела на всички най-вече здраве, благополучие и весели празници.
Дали наистина по Коледа стават чудеса може и да се поспори, но че нашите самодейци и децата поднесоха тази вечер на своите зрители чудесен празник, не подлежи на никакъв спор.