Поли Генова спечели наградата Eurostar Awards. Класацията е на интернет платформата "Ойко таймс", която разказва за най-големите поп звезди в Европа. Причината Поли да бъде номинирана е великолепното й представяне като водещ на детската Евровизия. Миналогодишният победител в класацията на сайта е Кончита Вурст - победителят в Евровизия за 2014, уточнява 24 часа.


Самата Поли Генова заяви, че е много щастлива от тази голяма награда, която според нея е награда за цялата страна.


Генова спечели класация на сайт за поп звездите на Европа.


Поне 200 милиона души гледаха Поли Генова на 21 ноември по телевизията. Обикновено толкова зрители събира от цял свят детската Евровизия, която тази година - за първи път впрочем бе в София. Тя беше водеща на европейското музикално събитие - говори само на английски, представя децата и пее, защото може.


Когато през лятото се явява пред комисията на кастинг, всички единодушно оценява закачливото излъчване и са убедени, че то ще привлече децата и тийнейджърите пред екраните. Като чуват английския й и виждат, че умее да се справя и с актьорски задачи - важен елемент от ролята на водещия, категорично решават, че е идеална за детската Евровизия.


Да отидеш на кастинг за водещ точно на това събитие, не става по желание. Комисията сама посочва кой да се яви. "Кастингът беше изцяло на английски - трябваше да се чете на прима виста и да се изиграе сценарий на пълното шоу. Има задачи с актьорско майсторство, импровизации, на които да реагираш. Беше изключително сериозно прослушване, направено от специалисти от Европейския съвет за радио и телевизия (EBU)", разказва Поли Генова. Минава доста време, преди да разбере, че ще е водеща на престижния международен конкурс. Но откакто чува новината по телефона, почти няма ден, в който да не се подготвя за важната си роля.


Регламентът на EBU е концертът на детската Евровизия да бъде воден през цялото време на английски, така че зрителите от цял свят да разбират какво се случва на него. За да е перфектна в това, известно време езиков учител
помага на Поли Генова със сценария. "Той ми помага за произношението, за интонацията, за това цялата реч да е на високо ниво", обяснява Поли.


Но не само защото е певица и владее добре чуждия език Поли е подходяща за водеща на песенния конкурс. Тя е един от малкото хора у нас, които го следят от години, а и са били част от него. Още при първата селекция, която прави страната ни за участие в Евровизия през 2005 г., Поли Генова се включва в нея. Между другото тогава още не е навършила 18 г. и има съмнения дали ще я одобрят да пее в него. И изглежда доста различно - с дълга права руса коса е и много прилича на примата Лили Иванова.


Точно с голямата певица я сравняват и хората около нея по това време. Тогава Поли се качва два пъти на сцената на първата селекция за Евровизия - и като беквокалистка на Владимир Ампов-Графа, който се явява с парчето си "Ако има рай". "Тогава беше победата на Орлин Павлов и "Каффе", след която имаше скандали. Свидетел съм на цялата история на конкурса", усмихва се Генова.


Тя се явява още 3 пъти на националния избор за представител на Евровизия - през 2006 г. с приятелките си от "Бон-Бон" като трио "Мелъди", и сама през 2009 и 2011 г. На последното си участие грабва всички с "На инат" и отива на полуфиналите на конкурса в Дюселдорф. "Две седмици бяхме в Германия. Репетициите бяха доста тежки - започваха в 7 ч сутринта и завършваха в 12 ч вечерта. До този момент не бях виждала нищо подобно - това беше нещо, до което винаги съм мечтала да се докосна", спомня си младата певица.