Като част от подготовката си преди пролетния полусезон, футболният Балкан 1929 ще вземе участие в турнира за Купата на Балчик, който ще се провдеде от 6 до 16 февруари. Отборът ни е потвърдил участието си, каза за botevgrad.com треньорът Иван Редовски, стига да намери необходимите средства. Снощи от 20.00 ч. на терена с изкуствено покритие бе първата официална тренировка на тима за новата 2016 година, на която присъстваха 19 футболисти.


Очаква се потвърждение и от молдовския "Динамо Ауто", след което ще бъде теглен жребият и ще бъде изготвена програмата на турнира, дава подробности за турнира dariknews. Сигурни  участници до момента са домакините от „Черноморец” Балчик, „Черно море”, „Дунав” Русе, „Локомотив” ГО, "Ботев" Враца,  „Интер” Плачи дол, "Балкан" Ботевград и  молдовският „Академия” Кишинев.


Турнирът ще се проведе от 6 of 16 февруари. Организатори са ЗС на БФС Варна, Община Балчик и със съдействието на КК Албена.Мачовете ще се играят на терен 1 в КК Албена и на градския стадион в Балчик. Очаква се времето да е благосклонно. Ако все пак то е лошо, вече има резервни варианти с изкуствените терени в Каварна, Добрич и Спортпалас на Златни пясъци.