Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Филмовата академия отстъпи след бойкота на наградите "Оскар"

Филмовата академия отстъпи след бойкота на наградите "Оскар"


Филмовата академия ще удвои жените и хората от малцинствата сред своите членове до 2020 година, обявиха в официално съобщение. Една от първите мерки в тази посока е добавянето на три допълнителни места към главния комитет на филмовата академия, съобщи bTV.


Новината беше съобщена от президента Шерил Буун Айзакс в петък след седмица на остри критики от актьори и публични фигури. Поводът е, че за втора поредна година членовете на академията номинират само бели, но не и чернокожи актьори, за наградата „Оскар”.


„Академията ще води и няма да чака индустрията да я настигне”, заяви Айзакс. Всички 51 души, членове на филмовата академия, единодушно са гласували тези реформи, с които целят „да започне процес по диферсификация на журито”.


Променени са и условията за гласуване. До сега членовете на филмовата академия получаваха пожизнено право да гласуват. С новите мерки, те могат да гласуват на мандати от 10 години, като получават пожизнени права след трети пореден мандат.


По-рано през седмицата много чернокожи актьори обявиха бойкот на тазгодишните награди „Оскар”.




Етикети към тази новина:
Оскар филмова академия



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1458
Дата: 23.01.2016, 21:20

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com