Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Човешкият мозък може да побере целия интернет

Човешкият мозък може да побере целия интернет

Човешкият мозък може да съдържа 10 пъти повече информация, отколкото се смята в момента, и така да побере количество данни, сходно на това в целия интернет. Това показват данните в ново изследване, публикувано в специализираното издание “eLife” и цитирани от „Индипендънт”.



Откритията помагат да разберем как мозъкът е толкова ефективен, при положение, че използва енергия в размер на 20 вата – колкото много бледа електрическа крушка. Учените са използвали нови техники, за да изследват компютърните възможности на сивото ни вещество. „Открихме ключът към разкриването на принципа как невроните работят с малко енергия, но имат голяма изчислителна сила”, заяви Тери Сейновски, професор от американския Университет за биологични науки „Солк” и един от ръководителите на експериментите.



„Новите ни изчисления за паметта на ума сочат възможно увеличение от 10 пъти спрямо възприетите разбирания, до големина от най-малко петабайт, което е сходно на Световната мрежа”, обобщи данните Сейновски. Електрическите и химични процеси в мозъка текат чрез синапси, през които преминават невроните. Използвайки теоритични алгоритми за дейността на веригите американските учени са установили, че тези връзки се уголемяват и намаляват според сигналите, които минават през тях, съобщи бгнес.


В открития модел, синапсите могат да се разширят до 10 пъти повече от познатата си форма, като поемат много повече информация, отколкото до момента се счита, че е ввъзможно. „Следствията от нашите открития са всеобхватни. Под привидния хаос в мозъка са скрити истинските размери и форми на синапсите, които до момента са ни непознати”, добавя Сейновски.



Етикети към тази новина:
мозък свойства



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1105
Дата: 23.01.2016, 21:22

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com