Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Още две футболни легенди идват за юбилея на Стоичков

Още две футболни легенди идват за юбилея на Стоичков

На 20 май публиката на стадион „Васил Левски“ ще има възможност да види отново в действие и едни от най-великите балкански звезди в историята на футбола – Предраг Миятович и Деян Савичевич. Гениалните футболисти идват в България, за да се включат в историческата среща „50 години номер 80“ по случай юбилея на Камата.


Футболист на годината в Югославия (1992) и Спортист на годината в Югославия (1997) емблематичният Предраг Миятович е част от атомното трио на Реал Мадрид през 1996-2000 г. Под ръководстото на Фабио Капело мадридчани се радват на страхотно нападение, включващо Миятович, хърватина Давор Шукер и 21-годишния Раул Гонсалес, като през сезон 1996/1997 титлата е безапелационно спечелена, а Миятович се отчита с 14 гола и много асистенции. През следващата година е звездният миг на черногореца - той отбелязва единственото попадение на финала на Шампионска лига срещу Ювентус.


Роден в Титоград (дн. Подгорица), обещаващият талант дебютира на 18-годишна възраст за местния тим Будучност Подгорица, където записва 72 мача и 10 гола. Не след дълго Миятович е забелязан от столичните грандове и през 1989 г. преминава в Партизан Белград, като в дебютния си мач за столичани бележи гол на бившия си тим. Феноменалният футболист има общо 45 попадения в 104 мача за "Гробарите", което му осигурява мечтания трансфер в Западна Европа.


Миятович преминава във Валенсия, където играе под ръководството на Гуус Хидинк през 1993 – 1996 г. Страхотното му представяне не остава незабелязано и след края на сезона президентът на Реал Мадрид започва успешна офанзива за привличането му. Следват звездни години за футболиста в „Белия балет“, като през 1996 г. е избран и за Футболист на годината в Примера Дивисион. През лятото на 1999 г. Миятович преминава в италианския Фиорентина, а през 2002 г. е продаден на Леванте, където завършва кариерата си две години по-късно.


През 2006 г. Миятович участва в кампанията на Рамон Калдерон за президент на Реал Мадрид и след неговата победа е назначен за спортен директор на клуба. Три години по-късно Калдерон подава оставка и черногорецът напуска заедно с него. Наскоро италианските медии издадоха, че бившият футболист на Реал Мадрид и Фиорентина е много близо до това да стане новият вицепрезидент на Палермо.



Етикети към тази новина:
Христо Стойчков юбилей



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1306
Дата: 29.01.2016, 17:32

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com