Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Yahoo! е пред фалит

Yahoo! е пред фалит

Интернет търсачката Yahoo! е пред фалит. В опит това да бъде избегнато, американската интернет компания ще съкрати личния си състав с хиляда и 500 работни места. Компанията ще закрие офисите си в Дубай, Мексико, Буенос Айрес, Мадрид и Милано


Компанията обяви още мерки за съкращаване на разходите, в това число пренасочване на фокуса на компанията върху трите й основни платформи - една от първите интернет търсачки, наречена просто Yahoo!, все още популярната в много държави електронна поща Yahoo mail, както и сайтът за създаване на социални фото албуми Tumblur.


Повечето раздели в сайтовете на компанията ще отпаднат, като ще останат основно четири големи категории - новини, спорт, финанси и лайфстайл.


Yahoo! e една от първите интернет компании в света, основана още през януари 1994-та година от студентите Джери Янг и Дейвид Файло. Тогава бъдещата търсачка представлява малък уеб сайт на име "Пътеводителят на Джери за световната мрежа", който съдържа списък с популярни страници ранния интернет.


В края на 90-те години, Yahoo! е най-популярната търсачка в световен мащаб и започва да предлага редица други услуги, включително поща.



Етикети към тази новина:
Yahoo фалит



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1282
Дата: 03.02.2016, 10:41

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com