Индийка на 70 години е станала най-възрастната майка в света, след като е родила близнаци, пише в. "Сън".

Бебетата - момченце и момиченце, са се появили на бял свят, след като на майка им, Омкари Панвар, е било направено цезарово сечение един месец преди термина.

Теглото на всяко от децата е под килограм, но лекарите вярват, че те ще оцелеят. Възрастната жена, която има две големи дъщери и пет внучета, се подложила на оплождане ин витро, за да дари съпруга си - 77-годишния Чаран Сингх Панвар, с наследник.

Бившият фермер ипотекирал земите си, продал добитъка си и похарчил всичките си спестявания, за да може жена му да се подложи на процедурата.

"Най-сетне имаме син и наследник, слава на Бога. Молихме се на много светци и посетихме свещени места, за да се сдобием с момче, и Господ ни възнагради. Това ми струваше цяло състояние, но си заслужаваше. Сега съм щастлив и горд баща на син и мога да умра спокоен", споделя Чаран Сингх Панвар.

Омкари Панвар, която не притежава акт за раждане, използва като ориентировъчна дата за възрастта си 1947 година, когато е обявена независимостта на Индия.

По спомените й от детството може да се съди, че сега тя е на 70 години. Семейство Панвар живее в Музафарнагар, на седем часа път с кола на север от столицата Делхи.

През 2005 г. румънката Адриана Илиеску роди дъщеря на 66-годишна възраст и стана най-възрастната майка в света.

Когато е научила, че е подобрила предишния рекорд, Омкари Панвар е споделила, че за нея това няма никакво значение и че единственото й желание е да види децата си и да се грижи за тях, докато може.