Тази сутрин във физкултурния салон на началния курс на ОУ Н. Й. Вапцаров" започна деветото издание на турнира по тенис на маса в памет на изтъкнатия наш съгражданин, общественик, стопански ръководител и голям радетел на спорта Данчо Доганов. Както всички досегашни издания, той е организиран от неговите приятели и от Общинския съвет на БСП.


Преди официалното откриване се проведе състезанието за ученици. Отлични умения и в тениса на маса показа баскетболистката на девойките на Балкан Карина Константинова, която зае първото място. Втора е Евелина Найденова.


При малките момчета победител стана братчето на Карина - Йоан Константинов. Двете трети места са за Ивайло Велев и Филип Мерджанов.


Победителят при момчетата до 15 години е Игнат Николов от Правец, втори е Ив. Трифонов, двете трети места са за Димитров от Ботевград и Т. Игнатов от Разлив.


След официалното откриване  започна надпреварата при големите под вещото ръководство на главния съдия Димитър Сталев. В схемата на турнира ще участват записалите се 24 състезатели.