"Правец" увеличава продуктовата си гама и с мобилен телефон. Моделът "Правец 4+" скоро ще започне да се продава, потвърдиха от компанията.

Смартфонът е произведен в Тайван и ще струва 169 лв. Той ще разполага с 4.7-инчов HD IPS екран. Процесорът е 4-ядрен Qualcomm MSM8212, раобтещ на 1.2GHz. Оперативната памет е 1GB.

"Правец 4+" ще може да работи с две SIM Карти и ще има 8GB памет, която може да се увеличава до 32GB. Телефонът разполага с две камери. Тази на предния панел е 2МР, докато тази на задния е 8МР с автоматичен фокус и LED светкавица.

Операционната система е Android 4.4 KitKat, като към нея ще има приложения на Qualcomm Audio+ и Quick Charge функция. Вградената батерия е с капацитет 1750mAh. Телефонът има още WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, APGS. Теглото на устройството е 100 г. Дебелината на корпуса е 7.2 мм.

Смартфонът е поредното предложение в гамата на "Правец". Компанията се завърна на пазара през 2014 г. с нови лаптоп и компютър. Постепенно добави и SchoolBook, който е минилаптоп с въртящ се екран.