БФ Таекуондо WTF ще проведе ново Общо събрание за избор на Управителен съвет на 11 април 2016 г. Това стана ясно на среща, организирана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, с настоящия председател Андрей Георгиев и претендентите за поста Росен Михайлов и Слави Бинев. Целта на новото Общо събрание е да бъде проведен нов избор за ръководство на федерацията, който ще бъде признат от всички страни.

"Вие трябва да се обедините, въпреки различните си виждания, в името на развитието на таекундото в България", каза Красен Кралев. "Не трябва да нарушаваме подготовката на състезателите и да пречим на развитието им", допълни той.

"За мен е важно на 19 май, когато е следващото европейско първенство по таекуондо, да бъдем обединени, да покажем високо ниво и да завоюваме медали", каза на срещата Слави Бинев. Росен Михайлов също изрази готовност за решаване на проблемите във федерацията.

За 2016 г. Българска федерация по таекуондо WTF получава от Министерството на младежта и спорта финансиране в размер на 235  000 лв. Договорът между министерството и федерацията обаче не беше подписан, заради вътрешни проблеми във федерацията. На Общо събрание на БФ таекуондо на 15 юли 2015 г. беше избран нов председател, но поради подадена жалба срещу избора му той все още няма регистрация в съда.