95 снимки на изключително атрактивни Снежни човеци получи Читалище „Умение-2003“ по повод конкурса, обявен в рамките на проект „Здраве от извора“. В надпреварата се включиха деца, семейства, ученически класове, учебни заведения, неправителствени организации от цялата страна. Читалище „Умение-2003“ получи снимки дори от млади хора, които отдавна не са в категорията „ученик“, но са запазили детската си любов към зимния Добряк. Удивително активни бяха в село Копривлен, област Благоевград, които чрез секретаря на НЧ "Възраждане 1927" Мария Чорлева ни изпратиха цели 17 Снежни човека.
От снимките е видно, че участниците искрено са се забавлявали с чистия сняг, който покри земята и стопли растенията през мразовитите декември 2015 г. и януари 2016 г. Конкурсът достави невероятно удоволствие и на организаторите, чиято цел е чрез инициативата да провокират интереса на младите хора към опазването на водните ресурси на планетата. Доказателство за успешния старт на техните идеи е, че само по време на конкурса Facebook страницата „Здраве от извора“ достигна 1935 последователи.
Безспорно, конкурсът беше забавен и за членовете на журито. А те – с цел по-голяма безпристрастност, бяха неправителствени организации: фондация „Астика“ – Бургас, Читалище „Развитие“ – Перник и ИК " За Чиста България " – Варна. И тъй като задачата им въобще не беше лесна, подложиха в своите организации и Facebook- групи снимките на гласуване.
Наградата за групов Снежен човек бе присъдена на учениците от начален курс от ОУ " Стефан Караджа", с. Ст. Караджово, общ. Болярово. Най-много гласове на журито в категорията семеен Снежен човек събраха Виктория и Александра Радославови и Елица и Боян Ганеви от София, а в категория индивидуален Снежен човек – Георги Костов от Ямбол, Лора Боянова и Ангелина В. Михайлова от София.


Поощрителни награди получават също:


В КАТЕГОРИЯ: ГРУПОВ СНЕЖЕН ЧОВЕК:
… учениците от 2 и 3 клас при ОУ "Христо Ботев" с. Лопян, общ. Етрополе, обл. Софийска… 
 
Целия албум със снимките на Снежните човеци, както и Снежните човеци на спечелилите поощрителни награди, можете да разгледате във Facebook на адрес https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1526331554326523.1073741830.1517706021855743&type=3.
Проект „Здраве от извора“ се реализира от Читалище „Умение-2003“ – Ямбол по програма „Съгради промяна“ на фондация „Еко Общност“ с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“. В рамките на проекта са предвидени 4 конкурса за ученици, семейства, учебни заведения, неправителствени организации.