Около 17.20 часа на 13 март в РУ - Ботевград бил подаден сигнал за нанесени материални щети на къща в с. Трудовец, махала „Манастирица“. Незабавно към адреса е насочен полицейски екип, който установил сбиване между множество лица. За недопускане ескалиране на напрежението и с цел бързо овладяване на ситуацията на място са изпратени служители и от съседните районни управления.


Криминално проявен мъж от Ботевград заплашил униформените с брадва, което наложило да бъдат произведени няколко предупредителни изстрела във въздуха, след което извършителят е задържан. При огледа на местопроизшествието, извършен от служители на ОДМВР - София, са иззети моторни превозни средства, брадви, ножове, дървени пръти, бухалка и метална тръба. При сбиването са пострадали четирима мъже от Ботевград и един от Етрополе - всичките криминално проявени. Един от тях - на 33 години от Ботевград, е настанен в столична болница с опасност за живота. След бързи оперативно-издирвателни действия на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР - София, колегите им от РУ - Ботевград и РУ - Етрополе за срок до 24 часа са задържани общо 13 души от Етрополе и Ботевград: 10 мъже - деветима от които криминално проявени, както и три жени.


По случая в ОДМВР - София е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на Софийска окръжна прокуратура.