По повод глобалната инициатива "Часът на Земята", днес в Исторически музей Ботевград бе открита изложба на различни предмети, изработени от отпадъчни материали. Еспонатите са дело на малчуганите от детските заведения на територията на Ботевград. Близо 900 деца, техните учители и родители се включиха в екологичната инициатива, стана ясно по време на откриването на изложбата. Тя ще гостува в музея до 22 март /включително/.


За първи път тази година Община Ботевград ще се включи в глобалната проява "Часът на Земята", инициирана от природозащитна организация WWF. Това е осмото по ред издание. То ще се проведе на 19 март 2016г. На тази дата от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изгасено осветлението на 150-годишния архитектурен паметник на Ботевград - часовниковата кула, на сградата на община Ботевград и на Историческия музей в града. По този начин общината ще изрази своята съпричастност към инициативата за борба с климатичните промени.  


Седмицата преди "Часът на Земята" /14 - 19 март/ ще бъде изпълнена с поредица от събития с екологична насоченост. Те ще се проведат в детските градини и учебните заведения в Ботевград и селата.