От 01 април 2024 г. детските градини в Ботевград подеха благотворителна инициатива под наслов „Стотинки за четириногите ни приятели“. Кампанията цели набиране на средства, свързани с грижата за бездомните животни и в помощ на общински приют „Щастие на четири лапи“ – Ботевград.


В края на годината - на 01 декември 2024 г., събраните средства ще бъдат предадени на общинския приют. Те ще послужат за закупуването на къщички, храна и други консумативи, необходими за грижата за бездомните кученца в приюта.


Идеята на кампанията е с подкрепата на родителите да се изградят у децата общи ценности за отговорност и етично поведение към животните, да придобият знания и умения за грижа към бездомните животни, както и удовлетворение от положените грижи, защото децата се чувстват истински щастливи, когато помогнат на някой – дори той да не може да им благодари!


Инициативата на детските градини получава много положителни отзиви в социалните мрежи. Тя бе споделена от председателя на Сдружение “На Ти с Природата“ - Габриела Пападопова, която публикува следния коментар: “Само ще кажа, че в Ботевград има невероятни учители и директори на детски градини. И в училищата на по-големите има прекрасни учители. Искрено вярма, че като учим децата да обичат животните, допринасяме за едно много по-добро и състрадателно общество, в което насилието няма да се приема.“.