Великият аржентинец Лионел Меси ще играе безплатно в мача в чест на Христо Стоичков. Вчера бе потвърдено, че най-голямата звезда на „Барселона" твърдо пристига за двубоя по случай 50-ата годишнина на Ицата, който е на 20 май в София, пише "Всеки ден". 


Меси ще пристигне с частен самолет от Барселона, най-вероятно за по-малко от един ден. Очаква се аржентинецът да кацне в София няколко часа преди началото на двубоя и да отлети обратно веднага след неговия край.


По план трябвало да изкара на терена не повече от 30 минути. Причината е, че „Барса" има много тежки мачове точно по това време. Два дни след бенефиса на Ицата тимът на Луис Енрике ще играе за Кралската купа срещу „Севиля", а на 28 май може да участва и във финала на Шампионската лига. Останалата делегация на клуба, която включва шефове и бивши съотборници на Стоичков, пристига с друг полет.


Стана ясно още, че 28-годишният Меси ще участва в шоуто съвършено безплатно. Макар че бил в позиция да поиска хонорар, аржентинецът се е съгласил да не товари допълнително организаторите с разходи. Двамата с Христо са едни от най-големите футболисти в историята на „Барса", а освен това поддържат много тесни приятелски връзки. Преди две години и половина лично Стоичков връчи на Меси наградата „Златната обувка" за най-добър голмайстор на Европа.


Единственият от участниците в мача, който ще получи солиден хонорар, е друг голям бивш футболист на Аржентина и „Барселона" - Диего Марадона. 55-годишният дон Диего, който за пръв път ще се появи по футболен екип в България, се бил спазарил за 100 000 долара. „


Сред останалите големи звезди, които пристигат за мача, са Карлос Валдерама, Хорхе Кампос, Хосе Луис Чилаверт, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Роберто Баджо, Ромарио, Жан-Пиер Папен, както и повечето съотборници на Стоичков от звездния отбор на „Барса" от първата половина на 90-те години.