Днес заседава съдът по делото, образувано по иск на бившия кмет на Ботевград Георги Георгиев срещу 12 съветници от предишния Общински съвет в Ботевград - Иван Гавалюгов, Христо Якимов, Веселка Златева, Марияна Горгачева, Мариана Босовска, Цветелин Цветков, Филип Филипов, Яница Иванова, Цветан Цолов, Цеца Христова, Цветан Миньовски и Николай Димитров., подписали отворено писмо срещу аморалния стил и скандално корупционен модел на управление на община Ботевград през последните 12 години.
На делото днес ответниците не бяха в пълен състав. Не се яви и адвокатът на един от тях – Николай Димитров, който бе в залата. Той и останалите ответници, присъстващи в залата, поискаха от съда да не дава ход на делото. Съдия Тони Гетов уважи желанието им да се предостави възможност на всички от ответната страна да се явят на делото. Поради тази причина той насрочи ново заседание за 19 април 2016 год.  
Ищецът по делото - Георги Цветанов Георгиев, не се яви в съдебната зала. Той е наел трима адвокати. Днес е упълномощил и адв. Стоян Стоянов да го представлява пред съда.
Да припомним, че Георгиев моли съда да уважи иска, като осъди всеки един от ответниците да му заплати обезщетение по 20 000 лева. Освен от съветниците, писмото е подписано от няколкостотин граждани. То бе изпратено до всички власти в страната.