Проектът е реализиран с подкрепата на програма „Еразъм +” и Център за Развитие на Човешките Ресурси


В с. Лопян, община Етрополе се проведоха дейностите по проект „Символи на съпричастност III - Гласове от Балканите”. Участие взеха млади хора, представители на България, Румъния и Гърция. Преките участници от България бяха девойки и  младежи от ромски произход - състезатели и членове на Българската Федерация Унифайт.
Основна цел на проекта беше да се достигне до превенция на агресията заради етническия произход, която се наблюдава сред младите хора, както и към ограничаване на насилието, породено сред тях във всичките му форми и прояви. 
Основното послание, което беше отправено към обществеността е, че трябва да сме толерантни във всяка житейска ситуация, да приемаме “различността” и “другостта”, да уважаваме различията и да ги оценяваме като културно богатство.
Проектът  включи действия, насочени към формиране на общност и дълготрайно партньорство между  младежите от малцинствен етнически произход от партньорските организации. Така едновременно с развитието си като личности, младите хора  се забавляваха заедно, преодоляваха предразсъдъците и общуваха помежду си.
С участието си в проекта младите хора от съседни балкански държави  развиха различни свои лични умения:
- умения за организация и управление на проектни дейности;
- умения за специфична комуникация, методи и подходи на въздействие във връзка с разнообразни младежки идентичности;
- умения за осъществяване на връзки и взаимодействия между различни държавни, обществени и неправителствени младежки организации;
- общуване на чужди езици;
- умения за учене;
Проектът може да бъде определен като устойчив, тъй като генерира резултати, които ще бъдат ползвани от целевите групи и след приключване на проектните дейности.


Източник: Българска федерация "Зимен и летен универсален бой" - Унифайт