На 30.03.2016г. на официална церемония в МРРБ се подписа договор за поетапно финансиране за реконструкция и модернизация на ПСОВ гр. Правец. 


Договорът е на стойност 1 000 000лв. за реализиране на първата фаза от проекта – „ Реконструкция на Механично стъпало- фаза 1“.  Общата стойност на проекта „Реконструкция и модернизация на ПСОВ с извън площадкова довеждаща инфраструктура на гр.Правец“ е 4 320 373,20 лв., като той ще бъде изпълняван поетапно в зависимост от финансирането. Етапите са два, с възможност за изпълнение в четири фази- „ Механично стъпало - фаза1 и фаза 2“ и „ Биологично стъпало - фаза1 и фаза 2“ 


Средтсвата се отпускат по програма на МРРБ- за чисти питейни води в общините, като тази година тя е с бюджет 23млн. лв .


Правец бе сред първите шест общини финансирани по тази програма. На официалната церемония на 30.03. 2016г. договори за финансиране подписаха и общините Бургас, Варна, Стара Загора, Хасково и Симеоновград. 


По време на пресконференция министър Лиляна Павлова направи презентация и отчете резултатите по окрупняването във ВиК сектора.


В 18 области на страната вече е изпълнено условието за създаване на ВиК асоциации и единен оператор , включващ всички общини в областта. Само новата окрупнена структура на асоциацията ще е допустима за финансиране по европейските проекти във ВиК сектора- съобщи министър Павлова.


Кметът на общината – Г-н Румен Гунински благодари на министър Павлова за отпуснатите средства, като получи уверението на министърката ,че ще бъдат отпуснати средства и за следващите етапи по реконструкцията и модернизацията на ПСОВ гр. Правец.