Две кандидатури бяха издигнати по време на днешната отчетно-изборна конференция на БСП за председател на общинската структура: Христо Якимов и Николина Цолова. След като Христо Якомов си направи отвод, единственият кандидат остана Николина Цолова. Тя членува в БСП от 12 години.


Делегатите на конференцията избраха и новия общински съвет на партията, който се състои от 21 членове. Сред тях са досегашният лидер д-р Веселка Златева и Христо Якимов.


За делегати на предстоящия 49 конгрес на партията бяха избрани Николина Цолова, д-р Златева и адв. Якимов. По решение на днешната конференция тримата ще подкрепят кандидатурата на Корнелия Нинова за председател на Националния съвет на БСП.


В края на конференцията новоизбраният председател на ОбС на БСП благодари за гласуваното й доверие. В обръщението си към тях Николина Цолова очерта основните задачи за изпълнение пред новото ръководство: Възобновяването на единна силна младежка организация , която да върви ръка за ръка с общинския съвет на партията; Засилване сътрудничеството с ОПО и ОбСна БСП на съседни и близки общини – Правец, Етрополе, Самоков, Златица и др.; Присъствие на БСП в медийното пространство – позицията на партийното ръководство по важни за населението проблеми и въпроси.


„Главното предизвикателство пред партията днес е да представи своите приоритети пред обществото и да заслужи неговото доверие.  В този смисъл ние трябва да покажем на нашите съграждани, че сме готови да отстояваме техните интереси, като участваме в обществените дебати за по-добър живот в нашата община, да противодействаме на всякакви антихуманни и противозаконни явления. Бумът на престъпления  в нашия град е ярък пример затова колко непримирими трябва да бъдем към произвола на авторите на палежи, убийства и т.н. Като новоизбран председател съм длъжна да заявя, че БСП, която е носител на идеите за социална справедливост ще продължи да подкрепя общинското ръководство на Ботевград във всички мерки и инициативи, имащи за цел да подпомогнат младите семейства, децата и възрастни в неравностойно положение и пенсионерите.


На дневен ред стои въпросът с генералното решаване на проблема с остарялата водопреносна мрежа. Дебатът за присъединяване на общинското дружество ВиК към Асоциацията по ВиК-София област поставя редица въпроси, на които Общински съвет ще има последната дума като принципал. Нас обикновените граждани ни вълнува единствено цената на водата да остане поносима  и генерално да бъде решен въпроса с наличието на питейна вода”, каза още Николина Цолова.