При ремонт на автомобил в работилница, която се намира в двора на бившето МТС, е предизвикан взрив. Унищожен  е целият автомобил, а огънят обхванал и втора кола, която е била в халето. Пострадали хора няма. След взрива много бързо пожарът преминава към съседното помещение, което е дърводелска работилница. Огънят е унищожил голямо количество дървен материал, поразени са и машините.
Гасенето на пожара продължава и в момента. Участват пожарни от Ботевград и Правец.
Автоработилницата, в която е избухнала газовата бутилка, е собстевност на Асен Цанков. Той е наемател от няколко години на халето, досега не имало проблеми.
Най-вероятно взривът е предизвикан при заваряване.
Щетите тепърва ще се установяват.


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР – София:


В РУ - Ботевград е образувано досъдебно производство по повод възникнал пожар в хале.


Около 11.45 часа на 12 април в РУ - Ботевград постъпил сигнал за възникнал пожар в хале в града. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По първоначални данни е установено, че при извършването на ремонтни дейности по лек автомобил „Рено 19“, същият се е запалил в предната част, след което огънят се е разраснал,  гръмнала е газова бутилка и автомобилът е изгорял напълно. Впоследствие пожарът е обхванал цялото хале, опожарявайки и лек автомобил „Фолксваген Голф“. По случая е образувано досъдебно производство. Назначени са експертизи за установяване на причините, довели до възникването на пожара.