На 12. април в САЩ традиционно се отбелязва денят Drop Everything and Read Day - D.E.A.R. Day ("Зарежи всичко и чети!"). По инициатива на нашия класен ръководител Петя Георгиева ние, учениците от X „г“ клас,  отбелязахме седмицата на детската книга  и предстоящия Световен ден на книгата точно на този ден, като прекарахме вечерта в библиотеката.


 


Това беше едно наистина вълнуващо преживяване за всички нас. Още прекрачвайки прага, разбрахме, че г-жа Георгиева е подготвила изненада за нас, като беше поканила нашите детски и начални учители, за да ни прочетат приказки – невероятно емоционален за нас момент. Много се зарадвахме, когато ги видяхме и със сълзи на очите си върнахме много мили детски спомени. След това по групи представихме различни книги, разкази, интересни факти, игри, въпроси, свързани с четенето и книгите. Предоставихме на публиката много добри, цветни и забавни презентации, а в замяна получихме вдъхновение да четем все повече, да бъдем креативни, да не преставаме да вървим по пътя на знанието и книгата. След тази среща нашият колектив стана още по – сплотен и се родиха много нови идеи за предстоящи подобни инициативи, които да осъществим с помощта на добрата екипна работа и много ентусиазъм. 


 


 Никога няма да забравим тази прекрасна и вдъхновяваща „нощ в библиотеката“, а сега с книга в ръка продължаваме да дерзаем и вървим напред, преследвайки мечтите и успеха си!


 


Текст: Цветина Петрова, 10. г клас