Вчера - неделя, 17 април те се пуснаха в първия тур от серията, което бе в Две могили, област Русе. Записалите се за това първо по рода си състезание бяха разделени в няколко групи, като в зависимост от възрастта трябваше да изминат различни разстояния по трасето през селата Батишница, Бъзовец и Чилнов, което бе с разнообразна денивелация.


С най-предно класиране от ботевградските колоездачи е Драган Данов, който участва в групата над 56 години. Той финишира четвърти по 46-км трасе с време 1 час 45 минути и 44 секунди и спечели 2 точки. Победител е Йордан Гавазов от пловдивския клуб Цар Симеон с час и 34 минути.


Групата от 41 до 55 години направи 3 обиколки на трасето с обща дължина 62 км. На 14-то място е Стефан Петрушев, на 16-то е Игор Игнатов.


Самите шосейни колоездачни серии се организират от фирмата Inch Sport  и се състоят от 4 пробега. Първият - в Две могили, бе вчера. Вторият ще бъде на 15 май край Севлиево. Третият е край Плевен на 4 юни и е бягане по часовник , последният четвърти пробег е край Гулянци на 5 юни, когато ще станат и крайните победители в тура за различните категории участници.


За ботевградските любители на колоезденето, които са предимно велотуристи, това бе първи общ старт в колоездачно състезание.