За втора поредна година гимназията участва в Международен on-line проект "Тренировъчната фирма - вашият шанс", 2016. Той е с международен конкурсен характер и е част от проекта EDU Network Moodle Румъния.
Целта му е да се повиши качеството на училищното образование и мотивацията на ученика за работа чрез създаването, развитието и прилагането на училищни и извънучилищни дейности.


Проектът поставя акцент върху иновативните методи на преподаване и учене. През учебната година в рамките на осем месеца учебни фирми от България, Молдова, Сърбия, Румъния и други държави се състезават в следните направления: бизнес план, рекламни материали, презентация, каталог, уебсайт и търговски щанд на фирма.


Заключителната фаза на проекта приключи с три призови места за учебно-тренировъчно предприятие „ИДЕАЛ“, което тази година работи по on-line проекта:
•второ място за най-добър уебсайт;
•трето място за най-добър търговски щанд;
•трето място за най-добър бизнес план.


Дейността, която представят учениците-служители в учебно-тренировъчно предприятие „ИДЕАЛ“ е  „Разработване на приложения за Андроид“. Работи по Европейските стандарти за качество – EUROPEN/PENInternacional.


Още новини четете на сайта за училището – http://www.pgtmbg.com