Финалният турнир за момчета до 12 години ще бъде в Ботевград. Това съобщи председателят на УС на БК Балкан Михаил Михайлов. Офертите за домакинство на финалите при подрастващите са били разгледани днес в БФБ. Другата оферта за домакинство на най-малките момчета е била на Пловдив.


Както вече съобщихме, от БК Балкан бяха изразили желание да приемат този финален турнир и своевременно бяха изпратили своята оферта.  От клуба бяха предложили мачовете да се играят в двете зали - "Балкан" и "Арена Ботевград", както и съответните финансови ангажименти за храноден, съдийски такси на съдии и делегати, разходи за секретарски апарат и охрана.


От БФБ предварително бе обявено, че турнирът ще се проведе от 26 до 29 май. От БК Балкан бе предложено той да бъде малко по-късно - от 1 до 4 юни. Все още не е обявено коя от двете дати е приета.


Така Ботевград за първи път в своята баскетболна история ще бъде домакин на финален турнир за най-малките баскетболисти. Досега нашият град е приемал финалите за юноши, кадети и момчета до 14 години.


Известни са и 12-те финалисти. Това са Балкан, Рилски спортист, Левски, БУБА баскетбол, Черно море, Доростол Силистра, Академик Бултекс 99 Пловдив, Сливен, Тунджа Ямбол, Несебър, ЦСКА и Чавдар Троян.