Поради констатирана днес повреда на връхната конструкция на виадукта при км 41+400 на АМ „Хемус“ - между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, временно се ограничава движението в аварийната и активната ленти в участъка от 40-ти до 42-ри км в платното за Варна. Трафикът се извършва само в изпреварващата лента. Повредата е установена при обход на съоръжението около 12 ч. от служителите на Областно пътно управление - София. Участъкът е сигнализиран и ще бъде наблюдаван от екипи на пътноподдържщата фирма.


Съоръжението не е ремонтирано от пускането му в експлоатация преди повече от 30 години - през 1985 г. През миналата година със средства от бюджета бе ремонтирано платното за София на същия виадукт.


Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.