От агенцията "Пътна инфраструктура" съобщават, че утре (8 юли) се ограничава движението на пътни превозни средства по аварийната лента в светлата част на денонощието на автомагистрала "Хемус" между тунелите "Витиня" и "Топли дол" от км "30-600" и виадукта "Бебреш".
Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, движението се извършва съобразно изискванията при високи температури, съобщават от СБА.
При температура на въздуха над 35 градуса Целзий, за времето от 13:00 до 21:00 часа, се забранява движението на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища. Забраната не важи за автомобили, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.
В момента забрана за движение по пътищата при температура на въздуха над 35 градуса по Целзий е въведена в област Русе, Кюстендил, Плевен, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново и в района на Петрич и Сандански.
За времето на забраната автомобилите трябва да изчакат извън платното, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението по пътищата.
Преминаването през всички ГКПП в страната е нормално. Затворени за всички МПС са проходите Златишки и Твърдишки.
Водачите на моторни превозни средства трябва да се движат с повишено внимание в Прохода на Републиката, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
От СБА съобщават още, че през изминалото денонощие на територията на страната са станали 26 тежки ПТП с трима убити и 30 ранени. За района на София са станали 96 леки и 2 тежки катастрофи с трима ранени.