Пет мобилни телефона Nokia 130, плюс рекламни материали, очакват новите си собственици - победителите в конкурсите и състезанията в рамките на „Великденско детско утро”. То ще се проведе в градския парк от 10:30 до 12:30 часа на Великден – 1 май (неделя). Наградите са осигурени от Виваком, спонсор на „Великденски фестивал на скарата – Ботевград 2016”.


Детската надпревара за „Най-здраво великденско яйце 2016” ще се проведе в 12:00 часа, като записването за участие в състезанието ще става при организаторите от 10:00 до 11:00 ч. Децата трябва да си носят боядисани великденски яйца (кокоши, истински), уточняват организаторите.


В неделния ден ще се проведе и конкурс за „Най-апетитен великденски козунак 2016” - домашно приготвен. Желаещите да вземат участие в него трябва да се запишат при организаторите на детското шоу, също от 10:00 до 11:00 часа. Конкурсът ще започне в 11:30 часа. Козунаците ще бъдат оценявани от тричленно жури по три критерия – вкус, външен вид и начин на представяне.


Мобилни телефони ще получат и победителите в състезанията - Събиране на гигантски яйца (балони) с щипки, „Забоди опашката на великденския заек” и Снасяне на яйца (с кутии, вързани на кръста).


В програмата на детското утро са предвидени още дискотека на открито и рисуване върху лице.


Ръководството на Община Ботевград кани всички деца, техните родители, баби и дядовци да се включат в честването на най-светлия християнски празник - Великден.