Детски танцов състав “Лъженчета” взе участие в XII Международен фолклорен фестивал “Витоша 2008”, който се проведе в София.
Представянето на малките танцьори във форума бе отразено в рекламен каталог, изготвен по идея на организаторите. В каталога са публикувани снимки и информация за съставите, участвали в традиционния фестивал тази година. Всеки един от участниците получи по един по един брой за спомен – съобщи ИВан Каменополски – художествен ръководител на фолклорен състав “Лъженчета”.

Участието на местните танцьори във фестивала стана възможно благодарение на финансовата подкрепа от ЕТ “Васкони груп” – информира още Каменополски.

В момента детски танцов състав “Лъжанчета” функционира към ОУ “Любен Каравелов” – с. Трудовец.  Средствата за съществуването на състава и участията му в различни прояви се осигуряват предимно от спонсори.

“Наскоро съставът получи покана за участие в международен фолклорен фестивал, който ще се проведе през септември в Черна гора. Пътуването обаче ще бъде осъществено при условие, че намерим необходимите средства” – каза Каменополски пред наш репортер.