Около 19.10 часа на 19 май в РУ - Етрополе е задържан 49-годишният Г.Н. от правешкото село Джурово, управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 1.75 промила алкохол. 


Около 0.30 часа на 20 май в с. Джурово от служители на РУ - Правец е установен неправоспособен водач на лек автомобил „Ровър“. Оказало се, че 22-годишният Д.Д. от Ябланица не притежава СУМПС и е наказван по административен ред за същото деяние, с влязло в сила наказателно постановление. 


На 23 май около 0.40 часа при провеждането на специализирана полицейска операция, на кръстовището за с. Литаково служители на РУ - Ботевград спрели за проверка лек автомобил „Ауди“ с водач Е.Е. от с. Врачеш. 35-годишният мъж е изпробван с дрегер и задържан, след като уредът отчел 2.31 промила в издишания от него въздух.


Около 0.43 часа на 23 май в района на тунел „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ служители на сектор „Престъпления по пътищата“ към ОДМВР - София извършили проверка на лек автомобил „Сузуки Самурай“, управляван от В.П./46г./ от с. Трудовец. Когато го изпробвали за употреба на алкохол, дрегерът отчел 2.32 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа.


Срещу всичките установени нарушители са образувани бързи производства за извършените от тях престъпления.