Миналото лято в Ботевград бе създадена школа за малки футболисти, наречена „Балкан Джуниър”. Още с откриването си тя предизвика огромен интерес у малките деца от общината, в нея се записаха близо 130 момчета и момичета, което бе доста над очакванията на създателите на школата и на двамата треньори Здравко Атанасов и Мариян Маринов. От началото на тази година детската школа е част от ФК „Балкан 1929”.


През пролетта един отбор на „Балкан Джуниър” – деца, родени 2006 и 2007 година, се включи в първенството на столичната Bamboo beach Детска лига. В него участваха 16 отбора, като тимът от Ботевград бе единственият извън столицата. Това първенство, в което Балкан Джуниър се представи много добре, записвайки немалко победи,  завърши в събота, 4 юни, когато бе и официалното закриване.


По решение на организаторите децата от всички отбори получиха златни медали и купи, тъй като не класирането е важно при тези най-малки футболисти. Голямо признание бе обявяването състезателката на Балкан Джуниър Василена Пешева за най-добър играч на първенството.