ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ  БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ ВЛЮЧИЛИ СЕ В КАМПАНИЯТА „ ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”


Кампанията на BTV „Да изчистим България заедно“ за поредна година обедини хора от цялата страна да допринесат за по-чиста и красива България. Най-мащабната доброволческа кампания е част от Глобалното гражданско движение Let’s Do It World. И тази година bTV Media Group, Министерството на околната среда и водите, неправителствени организации и други институции призоваха малки и големи да станат част от най-масовото почистване у нас, което се осъществи на 4 юни в цялата страна, за шести пореден път.
Жителите на Община Етрополе откликнаха на призива и избраха обекти за своя доброволен труд. Всички доброволци, включили се активно в почистването на населеното си място, заслужават възхищение и похвала. Разбира се, има и още много хора, включили се в кампанията, които може да изпращат своите снимки от обектите на лично съобщение в профила на Община Етрополе във Facebook.
Ръководството на Община Етрополе благодари на всички граждани, включили се в кампанията и специално на учениците, учителите и директорите на СОУ” Христо Ясенов”, ОУ „Христо Ботев”, гр. Етрополе и ПГ„Тодор Пеев”, гр. Етрополе, които не само почистиха училищата и районите около тях, но и избрани места в града. 
Общинска администрация подкрепи кампанията като се почистиха няколко обекта. Машини извозиха отпадъците от  няколко нерегламентирани сметища, а след тях служители от администрацията събраха останалите отпадъци.
Кметът Димитър Димитров, заместник-кметът Стефан Борисов, председателят на ОбС Марин Маринов, общински съветници и доброволци се включиха в оборката на крайградския парк. След това участваха в довършителните дейности по тенис корта до спортна зала „Чавдар”, който съвсем скоро гражданите на Етрополе ще могат да използват.