За седма поредна година Община Ботевград се присъединява към кампанията на bTV Media Group - „Да изчистим България заедно“. Най-мащабната доброволческа екоинициатива у нас ще се проведе на 16 септември (събота) 2023 г. Тя е в подкрепа на световната инициатива – World Clean Up Day 2023, под надслов „Готови сме!“. 


Община Ботевград приканва жителите на града и всички населени места в общината да се включат в кампанията, като почистят междублоковите пространства, зелените площи, спортните и детските площадки в районите, в които живеят. За целта организаторите осигуряват торби за смет и ръкавици за еднократно ползване. 


Желаещите граждани могат да получат консумативите на партера на Общинска администрация – Ботевград от 08:00 часа на 16-ти септември. Те ще бъдат предоставяни до изчерпване на наличните количества.


За селата в Община Ботевград консумативите ще бъдат предоставяни в сградите на кметствата в съответното населено място в същия часови интервал. 


След като отпадъците са събрани в чували, следва да се оставят на видно място, до почистения терен, което е достъпно за сметоизвозващите машини, и съответно - Община Ботевград и ОП БКС ще имат грижата торбите да бъдат натоварени и извозени по график. За целта, гражданите могат да сигнализират на тел. 0878189175 от 9:00 до 16:00 часа в съботния ден. Организаторите призовават за събирането и изхвърлянето единствено на битови отпадъци.


Нека да подадем ръка на природата и да изчистим община Ботевград заедно, след което целогодишно да поддържаме постигнатото!