Столичните зали „Триадица“ и „Румен Пейчев“ ще са домакини на финалите на Държавното първенство за момичета до 14-годишна възраст. Това реши на днешното си заседание Управителният съвет на БФБаскетбол. Шампионът ще бъде определен между 23 и 27 юни.


За домакин на финалите при момчетата в същата възраст бяха определени залите „Христо Борисов“ и Икономически университет във Варна. Финалният турнир ще се проведе между 23 и 27 юни.


УС прие оставката на председателя на Дисциплинарната комисия към БФБаскетбол Камен Каменов поради увеличените му служебни ангажименти. За Председател на ДК бе утвърден Любомир Амиорков.


УС реши да възложи на Мениджър Високо спортно майсторство Христо Христов да предложи състав на Комисия за развитие на баскетбола за подрастващи, която да разгледа възможностите за промяна на системите и условията за провеждане на Държавните първенства за подрастващи.


Следващото заседание на УС ще се проведе на 28 юни след провеждане на заседанието на НБЛ като бъде включена точка в дневния ред относно промени в Устройствения правилник на НБЛ във връзка с приемането на нови клубове за участие в лигата.