Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Деветото издание на "София прайд" отново разделя обществото на две

Деветото издание на "София прайд" отново разделя обществото на две


Столичната дирекция на полицията предупреди, че взима мерки за охрана на обществения ред и за организация на движението във връзка с проявите, които съпътстват "София Прайд 2016" .

Ежегодно шествие "София Прайд 2016"а започва днес от 17 ч. Половин час по-късно, от 17.30 ч. е заявено антишествие, което от СДВР наричат "социално".

Уведомителни писма за двете прояви са подадени в Столична община и тя е съгласувала шествията. Преди, по време и след тях полицейски служители ще осигуряват охраната на обществения ред и организацията на движението в града.

В района на Княжеската градина и около НДК, обявени като сборни места за участниците в шествията, ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони, информират от СДВР.

Няма да бъдат допускани участници във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

От съображения за сигурност по маршрутите на движение шествията ще бъдат съпровождани от полицейски екипи. По направленията им поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред, уверяват от СДВР и призовават случайно преминаващи граждани в района на парада и социалното шествие да проявят толерантност.

Същевременно, валийството на Истанбул забрани провеждането на гей парад в мегаполиса от съображения за сигурност. Миналогодишният "Парад на гордостта" бе прекъснат от полицията, която се наложи да употреби сълзотворен газ и водни струи. Причината бе, че прайдът съвпадна - както и сега - със свещения месец Рамазан.


Етикети към тази новина:
София-прайд гейове парадИзточник: lifestyle.bg
Посещения: 1181
Дата: 18.06.2016, 13:20

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Мунчо, преди 5 години
Avatar
Все пак, добрият тон изисква да поздравим поредния парад на хората със специални умствени и физически потребности и да ги уверим, че те не са различни:

СТИХОТВОРЕНИЕ, ЗАБРАНЕНО ЗА МЪЖЕ

Сабахлен взех си леко хладен душ,
намазах се с балсам и със помада
и – тъй като момче съм окумуш –
наточих се и аз за гей парада.

Разкърших бицепс, ханш и рамене –
направих и една коремна преса.
И чудех се – да бъда, или не –
със роклята, с която ме хареса?

Или с чорапогащник по „Леге”
и прашки от изчистена коприна,
сподирян от съмнително ченге,
и аз – красив – през София да мина.

Наметнал пищималче – тих сатен,
да вдигна лозунг с древната поука –
тоз, който хвърли камък върху мен,
да ходи нейде камъни да чука!

И тъкмо тръгвах – ни жена, ни мъж –
един въпрос в душата ми заблъска:
ако ми дойде мензис изведнъж,
как да си туря дамската превръзка?

И казах си: – Пич, прашките изуй!
Я стой си вкъщи, дявол да го вземе! –
коминчето на АЕЦ „Козлодуй”
не може никой да ти го отнеме.

Валери Станков
Guest, преди 5 години
Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com