Класическото 3-0 бе най-малкото, което гостите от Плевен можеха да отнесат в контролата, играна днес в Ботевград. Домакините превъзхождаха тотално през цзялото първо полувреме и до средата на второто, когато влязоха всички резерви и играта донякъде се изравни.

Иван Редовски можеше да открие още във втората минута, но не можа да реализира дузпата, отсъдена за спъване на Стоян Боновски. Идентично положение в наказателното поле на "Белите орли" се получи 18 минути по-късно, но този път Редовски бе точен от бялата точка.

Последваха редица атаки по двата фланга, при които защитата на гостуващия тим направо се задъхваше. Само за пет минути - между 25-та и 30-та, Стоян Боновски на два пъти излезе сам срещу вратаря, но не можа да го преодолее. При поредното си опасно слизане по десния фланг Цветко Иванов подаде отлично към Кръстьо Иванов, който направи 2-0 в 35-тата минута.

Второто полувреме отново започна с натиск на домакините. Георги Иванов можеше да вкара трети гол, преодолавайки цялата защита плюс вратаря, но скъси доста ъгъла и предпочете да подаде, но защитниците изчистиха панически. Всек пад "Балкан" реализира трети гол. Tова стана в 47-та минута, когато Иван Редовски се възползва от неуверено излизане на вратаря на "Белите орли" и отбеляза втория си гол в мача и общо четвърти в четирите изиграни контроли.