Бронзовият медалист от турнира за Купата на България Берое ще запази още един от играчите от миналогодишния си състав. В Стара Загора през следващите два сезона ще остане Тихомир Желев, съобщават от клуба.


193-сантиметровият гард ще започне четвъртия си сезон с Берое. Варненецът остави добри впечатления с играта си през последната година, като записва средно по 11.1 точки, 2.7 борби и 3 асистенции в общо 47 мача в Балканската лига и по българските терени.


25-годишният баскетболист се присъединява към старозагорци през есента на 2013 г. и оттогава е сред основните фигури в тима. Тихомир Желев прави първите си стъпки в баскетбола в школата на Черно море, като дебютира за мъжкия тим на “моряците” през 2007/2008. 


Освен на Тихомир Желев, през 2016/2017 Берое ще разчита и на Николай Николов, Пламен Алексиев и Остин Барнс.


 


Спартак Плевен се похвали с първото си ново попълнение за следващия сезон. В зала "Балканстрой" от есента ще влезе Константин Коев, който пристига от Бургас, съобщават от клуба.


196-сантиметровото крило бе сред най-добрите в редиците на Черноморец през последните няколко сезона, като е и капитан на отбора. В кариерата си досега 25-годишният баскетболист носи още екипите на Делфин и Рилски спортист.


През 2015/2016 Константин Коев остави срещу името си средни показатели от 17.6 точки, 7.3 борби и 3.1 асистенции в 24 мача на Черноморец в НБЛ Виваком.


Спартак Плевен завърши на четвърто място в мъжкия ни елит през миналия сезон, а начело на отбора и през следващата година остава Александър Дяковски с помощник Борислав Генков.