Екопътеката до манастира „Света Троица” е една от най-посещаваните туристически атракции в нашия град. За съжаление, след наводненията, голяма част от съоръженията бяха унищожени от водата, други са потънали в земята, но не остава на заден план и човешката „помощ”. На много места дървото е започнало да гние, но има и много места, на които е счупено.
Тази година, на заседанието на Консултативния съвет по туризъм, бе гласувано и прието да се започне работа по възстановяване на екопътеката.
Община Етрополе започна инициативата, с помощта на „Клуб по туризъм екология-2001” и Сдружение Алианс Български Командоси, но работата е много, а доброволците са малко. Ето защо се обръщаме към гражданите с молба за помощ.
Всичко необходимо е подсигурено, но имаме нужда от доброволци, които да идват и да помагат. Дните, в които се ходи са съобразени с възможността на хората, за да може да се събере по-голяма група.
ВАЖНО: ХОДИ СЕ СЛЕД РАБОТНО ВРЕМЕ БЕЗ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ.
Всеки, който има желание да се включи може, да се обади в Туристическия информационен център и да получи повече информация.
Телефон за контакт: 0884179637 – Десислава Лазарова.
Огромни благодарности на първата група доброволци, които отделиха от свободното си време и дойдоха да помогнат да дадем старт на нашата работа!


ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР