Крилото се включи в първата тренировка на Рилски спортист


Рилски спортист може да привлече още едно ново попълнение. С носителя на Купа България 2016 се подготвя Денислав Вутев, който ще изкара пробен период в Самоков. 


207-сантиметровото тежко крило се събра в Самоков с един от бившите си треньори от школата на варненци Галин Стоянов-Патрик, който понастоящем е помощник на Людмил Хаджисотиров. Роденият в Плевен баскетболист се включи в първата тренировка на Рилецо за новия сезон.


През 2015/2016 Денислав Вутев оставя срещу името си средни показатели от 8.6 точки, 4.7 борби и 0.6 асистенции в общо 48 мача на варненци.


През 2014/2015 бившият младежки национал игра като преотстъпен в Спартак след като стартира сезона при варненци. Денислав прави първите си стъпки в баскетбола в Плевен при Мариян Костадинов още като дете.


На 14-годишна възраст Вутев заминава за Варна, където продължава развитието си. Година по-късно Денислав става шампион при кадетите с Черно море. След това преминава през всички формации на варненския клуб, за да дебютира при мъжете през 2010/2011.