Националът Александър Везенков ще запази досегашния си номер в Барселона. 206-сантиметровото тежко крило ще продължи да носи №14 в състава на каталунците и през следващия сезон.


Новите съотборници на българина в Барса Тайрис Райс, Петери Копонен и Виктор Клавер заложиха съответно на №2, №25 и №10, който принадлежеше на испанския национал Алекс Абринес. Последният избра да продължи кариерата си в Оклахома в НБА.


Треньорът на Барселона Йоргос Барцокас ще разчита на общо 13 баскетболисти за мачовете в Евролигата и ACB лигата през 2016/2017. Това са Александър Везенков, Тайрис Райс, Петери Копонен, Виктор Клавер, Джъстин Долмън, Джоуи Дорси, Пау Рибас, Шейн Лавал, Хуан Карлос Наваро, Маркъс Ериксон, Брад Олесън, Стратос Перпероглу и Анте Томич.


21-годишният българин ще започне втората си поредна година в редиците на испанския вицешампион. Преди това обаче му предстоят сериозни битки с България в евроквалификациите. На 31 август Александър Везенков и съотборниците му гостуват на Украйна в първи мач от група Е на пресявките за първенството на Стария континент догодина.