В четвъртък, 8 септември от 17.00 ч. на стадиона в Ботевград ще се срещнат отборите на Балкан и Хебър Пазарджик в мач от турнира за Купата на България. Срещата е финал на единия поток на Югозапад, в него Балкан отстрани във вторник като гост Левски Чепинци с 4-1, а съгласно жребия Хебър почиваше.


Победителят в този двубой ще играе на зоналния финал срещу Пирин Гоце Делчев, който вчера отстрани с 2-0 Марек Дупница.


Играещият президент и треньор на Балкан Иван Редовски ще определи състава преди мача. Хебър пък ще бъде с голяма част от титулярите, тъй като целта пред отбора е да играе на зоналния финал, според изявление на старши треньора Йордан Петков пред сайта на пазарджишкия тим.



В Хебър няма наказани футболисти. Здравко Лазаров все още лекува контузия, получена на мача с Вихрен (Сандански). Аут ще бъде Николай Манчев, който също има проблеми с адукторите. Друг опитен футболист – Мартин Керчев поднови занимания и попадна в групата за двубоя. В нея обаче не е Илиян Панчев, който не е успял да се освободи от работа. За разлика от мачовете на областно ниво в този турнир, този път старши-треньорът Йордан Петков ще заложи на типичен за шампионатните срещи състав, тъй като целта пред отбора е елиминиране на Балкан (Ботевград).


Днешният мач ще се играе по правилата за пряка елиминация в една среща. При равенство в редовното време победителят ще бъде излъчен след директно изпълнение на дузпи.