Агенция „Пътна инфраструктура“ се включва в Операция „EDWARD“ - Европейски ден без загинали на пътя. На всички знаци с възможност за дистанционно изменение (Variable Message Signs), собственост на АПИ, ще има послания към водачите да шофират внимателно, а мобилните екипи на агенцията ще бъдат разположени по основните пътни артерии. 


„Нужно е всички да бъдем толерантни не само днес“, призова инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ на АПИ на съвместната пресконференция с МВР по-рано днес, посветена на европейския ден без загинали на пътя и на организацията на движението в цялата страна по повод предстоящите празници. „Нужно е единствено шофьорите да следват вертикалната сигнализация, да не предприемат рискове маневри, да спазват правилата за движение по пътищата и да не се движат в аварийната лента, както и да са търпеливи на местата, където се извършват ремонти по автомагистралите и пътищата“, допълни той.


Операция „EDWARD“ /European Day Without A Road Death/ е инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL и се координира в България от главна дирекция „Национална полиция“.