Днес футболистите на Балкан спечелиха като домакини срещу петия в класирането Пирин ГД с 3-0 в мач от 11 кръг на Югозападната трета лига. Това бе втори успех на зелените от началото на сезона.


През първите 45 минути домакините имаха няколко шанса да отбележат гол, първият от които се откри пред Ивайло Златев в 10-та минута, но ударите им не бяха точни. В същото време вратарят на Балкан Едуард Мечикян спаси единственото опасно положение за гостите.


Балканци нанесоха своя удар само за три минути след началото на второто полувреме. В 52-та минута Цветелин Цаковски застигна една топка, би без забавяне и след рикошет тя прехвърли вратаря на неврокопчани Янев. Почти веднага последва отлична комбинация на Балкан, Иван Мишев намери включилия се в наказателното поле Симон Иванов, който бе съборен и елитният рефер на ФИФА Николай Йорданов отсъди дузпа. От бялата точка Мишев, който отново изигра силен мач, бе точен за 2-0.


Гостите веднага се хвърлиха в атака, но защитата и вратарят на Балкан вършеха много добре своята работа и блокираха удари на Хазуров, Анев и Костадинов. И при една контра във втората минута от даденото от рефера 7-минутно продължение се стигна и до трето попадение, чийто автор отново бе Цветелин Цаковски. След това домакините изпуснаха още две чисти положения за още по-изразителен успех.


На Балкан предстои второ поредно домакинство. В неделя, 23 октомври от 16.00 ч. те приемат Велбъжд Кюстендил.