В СУ „Христо Ясенов“ екип от учители и ученици започнаха работа по нов европейски проект - „Устойчива екология в Европа на бъдещето“.
Той е финансиран от Европейския съюз в рамките на програма Еразъм+ и посредничеството на Британския съвет. Международното партньорство ще продължи три учебни години и  е между 12 училищни организации от Обединеното кралство, Швеция, Естония, Чехия, Полша, Унгария, Хърватия, Испания, Италия и Турция,  сред които и един турски университет. Представители на всички тях се срещнаха в Естония на 4-дневна работна среща (10.10.2016-14.10.2016), където беше изработен план за действие през първия семестър (от общо 6) и се уточниха важни административни детайли.
От наша страна се включиха г-жа Калайджиева – координатор на проекта, г-жа Манчева – директор на нашето училище и г-жа Станева – учител по английски език. Те представиха училището с презентация и посетиха учебни часове в партньорското начално училище Kose-Uuemõisa Lasteaed-Kool. Домакините изнесоха кратка музикална програма пред всички гости и изиграха една незабравима футболна стеща срещу учители от държавите–партньори. Сега основна задача пред  партньорите е изпълнението на планираните дейности по проекта.
Всички, желаещи да проследят нашата работа, могат да го направят съвсем скоро на страницата на нашето училище и на специално създаден сайт с линкове към нашите партньори.
Teкст: Стефка Станева